Din ynglings blog med alt mellem himmel og jord

Harvard økonom: Bitcoins fremtidige kurs bliver $ 100 fremfor $ 100K

banner

Den tidligere cheføkonom i Den Internationale Valutafond (IMF) har karakteriseret Bitcoin (BTC) som “en lotteri billet”, i et debatindlæg for det store britiske daglige nyheds magasin The Guardian Dec. 10.
de skrev det midt da markeds gik aller bedst, foreslog den nuværende Harvard University professor i økonomi og offentlig politik Kenneth Rogoff, at den “overvældende stemning” blandt kryptofortalere er, at den samlede “markedskapitalisering af bitcoin kurs kan eksplodere i løbet af de næste fem år, stiger til $ 5-10 [billioner]. ”

Den historiske volatilitet kan gøre , indrømmer han, indikerer faktisk, at Bitcoins nedgang fra sin all-time highs på $ 20.000 til under $ 3.500 tidligere i dag er “ingen grund til panik”.

Ikke desto mindre afviste økonomen “crypto evangelist” -synet til Bitcoin som digitalt guld, og kalder det “nutty”, der bedømmer sin langsigtede værdi, “mere sandsynligt at være $ 100 end $ 100.000.” Rogoff hævder, at Bitcoin i modsætning til fysisk guld er begrænset til transaktioner – hvilket gør det tilsyneladende mere sårbart over for et boblelignende sammenbrud. Endvidere er kryptovalutaer energikrævende verifikationsproces “langt mindre effektiv” end systemer, der er afhængige af “en betroet central myndighed som en centralbank”.

Selvom Bitcoin ikke nødvendigvis skulle være “nul værd”, hævdede Rogoff, at de nationale regeringer og “regulatorer gradvist vågner op for, at de ikke kan regne med store dyre-til-sporingstransaktionsteknologier, der letter skatteunddragelse og kriminelle aktiviteter.”

Dette efter hans opfattelse placerer Bitcoin i et dobbelt bind, med konsekvenser for dens fremtidige værdi: “Tag væk nær anonymitet, og ingen vil bruge det; holde det og regeringer med avanceret økonomi vil ikke tolerere det. ”

Mens økonomen bemærkede, at regeringer over hele verden i god tid kunne “regulere og rette” innovationerne i den nye aktivklasse – som det fremgår af flere centralbankers interesse i udstedelse af digitale valutaer – hævdede han, at koorinatineret global regulering i sidste ende ville søge at “Frimærke private konstruerede systemer”, med kun visse geopolitiske outliers som en mulig undtagelse:

“Den rigtige måde at tænke på kryptovalutaer mønter er som lotteri billetter, der lønner sig i en dystopisk fremtid, hvor de bruges i rogue og mislykkede stater, eller måske i lande, hvor borgerne allerede har mistet alle skyld i privatlivets fred. Det er ikke tilfældigt, med Venezuela de er den første udsteder af en statsstøttet kryptovaluta kaldet “petro”

Rogoffs argument om, at “misfornøjede” nationalstater – Cuba, Iran, Libyen, Nordkorea, Somalia, Syrien og Rusland – vender sig til kryptovalutaer under sanktionsbyrden er blevet rejst af flere analytikere tidligere. En rapport tidligere i efteråret viste, at regeringen i Nordkorea lavede “hvidvaskning” i krypto til fiat for at unddrage sig amerikanske sanktioner. Iran går et skridt videre og udforsker oprettelsen af ​​sin egen nationale kryptovaluta , ifølge en rapport i sommer.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *