Din ynglings blog med alt mellem himmel og jord

Fakta om PostNord: 3 ting du bør vide

banner

PostNord er et af de mest fremtrædende distributionsselskaber i Danmark. De var tidligere kendt som Post Danmark, og trods større konkurrence på markedet, er det stadig et af de selskaber, som danskere benytter mest, når de skal sende breve og pakker.

Her er 3 vigtige ting at vide om PostNord, hvis du har planer om at benytte deres service nu eller engang i fremtiden.

Ejet af den danske og svenske stat

I fællesskab ejer den danske og den svenske stat PostNord. Den danske stat ejer 40%, mens den svenske stat ejer 60%. PostNord betegner sig selv som den førende leverandør af kommunikations- og logistikløsninger i Norden.

PostNord dækker derfor hele Danmark og hele Sverige. Den danske afdeling står for at dele breve, pakker, magasiner og varer ud. Både privatpersoner og erhvervskunder kan bruge PostNord. Hvis du mangler overblik over priser på de forskellige løsninger, kan du finde dem inde på PostNords egen hjemmeside eller simpelthen bare købe det pakkelabel eller den pakkekode, du har brug for.

Det interessante ved PostNord er, at det er et firma, som har været i stor udvikling over de seneste år. Tidligere var den danske afdeling kendt som Post Danmark – det var inden overdragelsen til det svenske moderselskab – og engang var det mere en traditionel postvirksomhed. I dag beskæftiger PostNord sig i højere grad med pakker og andre store leveringer. Det gør, at det er en moderne logistikvirksomhed, som fortsat er i gang med at udvikle sig.

Du kan få pakken direkte hjem til dig – eller til pakkeshop

Hvis du bestiller en pakke på nettet, er der en udmærket chance for, at den bliver leveret af PostNord. Her er der som udgangspunkt to muligheder: At du kan få pakken leveret til døren, eller at få den leveret til en PostNord pakkeshop. Disse pakkeshops ligger typisk i større supermarkeder som fx Superbrugsen eller Kvickly, og nogle indkøbscentre har deres PostNord afdeling. Andre steder er der pakkebokse, hvor du med en kode skal hente pakken selv. Det er generelt billigere at få en pakke sendt til en pakkeshop eller pakkeboks, sammenlignet med at få leveret til døren.

Hvis du selv skal sende en pakke, så skal du også forbi en pakkeshop. Det er ofte nemt og simpelt. Her møder du op og afleverer pakken, så den kan komme i omløb. Du kan enten betale for fragten på stedet, eller du kan betale online på forhånd via pakkelabel eller pakkekode som sættes på pakken.

Track and Trace gør det nemt at følge pakker

PostNord er som sagt et moderne distributionsfirma, og det betyder også, at det er muligt at følge pakkerne på nettet.

Det kræver, at du har en trackingkode, og når du har det, skal du simpelthen bare gå ind på PostNords hjemmeside og finde “Track and Trace”. Her kan du læse om pakkens nuværende beliggenhed, samt hvornår den forventede leveringsdato er. Det er et smart system, der gør, at du som afsender eller modtager kan følge med undervejs. På den måde får du en idé om, hvornår pakken kommer frem, hvilket jo er vigtigt, hvis du skal hen at hente den hos en PostNord pakkeshop, eller hvis du skal være hjemme på et bestemt tidspunkt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *