Din ynglings blog med alt mellem himmel og jord

Kom godt i gang med SEO

banner

SEO står ganske enkelt for Search Engine Optimization. Det handler ganske enkelt om at optimere din hjemmeside så den dukker op i søgeresultaterne – og helst på nogle af de første sider frem for side 4 eller lignende.

Hvis du har en hjemmeside for f.eks. din virksomhed eller butik, så er det vigtigt at overveje hvordan du bedst kan præsentere siden for besøgende. SEO handler i høj grad om at sætte sig i din målgruppes sted og tænke over hvordan de ville finde frem til din hjemmeside. Hvilke ord ville de søge på? Hvilket problem skal de have løst, eller hvilke spørgsmål skal de have besvaret? Hvis du vil hurtigt i gang med SEO, så følg disse fire tips for at få den bedste start.

Læs også hvad koster seo optimering

Brug overskrifter med omhu

Når du søger på Google, så viser søgeresultaterne typisk overskriften på siden. Dette er også det første, måske det eneste, vi læser for at bedømme om siden er det vi ledte efter. Derfor skal du bruge overskrifterne på din hjemmeside med omhu. Brug unikke titler til hver side som fortæller noget om indholdet eller om din hjemmeside. Det værste du kan gøre er at bruge en eller anden ligegyldig titel – ”Ny side” giver absolut ingen klik. Under din titel, er det også vigtigt at du laver en lille beskrivelse. Dette vises under overskriften på dit søgeresultat og hjælper brugeren ind på din side. Derfor er det smart at lave små beskrivelser af f.eks. produkter, varekategorier og lignende, da det fodrer søgemaskinen med information.

Få styr på teknikken

Det nytter ikke noget at du har alle overskrifter og keywords i top, eller at du tilbyder verdens bedste produkt, hvis det er umuligt at finde rundt på din hjemmeside. Sørg for at din hjemmeside er optimeret til den trafik du vil have ind – sørg for at hjemmesiden ser pæn ud i mobilversion, fjern døde links, og få styr på sidens hastighed. Derudover vil et fint design og en god, overskuelig struktur indbyde besøgende til at klikke rundt på siden – jo længere de bliver, jo bedre. Det er en god idé at lave et sitemap til din side, som er en fil der hjælper søgemaskiner med at finde nye eller ændrede sider på din hjemmeside, så du ikke skal vente lige så lang tid på at søgemaskinen selv opdager det.

Keywords – undgå at falde i fælden

Hvis du har lavet en liste eller i det mindste har en idé om hvilke søgeord din målgruppe bruger for at finde frem til din hjemmeside, så kan det godt være fristende at forsøge at presse så mange ind som overhovedet muligt. Bare smide et par meningsløse beskrivelser eller tekster ind, og så krydse fingre for at din side kommer op i toppen af søgeresultaterne. Det er dog en stor fejl – først og fremmest kommer du ikke til at kunne beholde besøgende særlig længe på din hjemmeside og derudover handler SEO i høj grad om at levere værdi til besøgende. I sidste ende skaber det langt mere trafik og øger dine chancer.

Er du på udkig efter et SEO bureau som har alle de forskellige SEO services som findes?

Så tag et kig på fx Web SEO


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *