Din ynglings blog med alt mellem himmel og jord

Sådan gør du et godt køb på Gul og Gratis

Gul og Gratis er én af de mest besøgte handelssider i Danmark. Her finder du alt fra biler til briller, og i langt de fleste tilfælde til en brøkdel af prisen.

Princippet bag Gul og Gratis er ganske enkelt – det er en markedsplads hvor privatpersoner har mulighed for at købe og sælge af hinanden. Med tiden har virksomheder dog formået at snige sig ind på platformen – men dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Du vil faktisk ofte kunne købe helt nye produkter fra virksomheder billigere igennem deres annoncer på Gul og Gratis, end hvis man besøgte deres fysiske butik.

De bedste handler er dog stadig dem der bliver udført imellem to privatpersoner. Her får du gode muligheder for at spare rigtig mange penge på dit køb. Siden er nem og enkel at navigere rundt i, så du kan hurtigt finde lige præcis det produkt du drømmer om. Hvis du skal lave de bedste køb, er der dog et par enkelte tips du kan gå efter;

Gå efter ældre annoncer på Gul og Gratis

Jo ældre en annonce er, jo mere tilbøjelig er sælgeren til at give dig et afslag i prisen. Så hvis produktet er i god stand, og det er lige præcis det du leder efter, så kan det være en god idé at gå nederst på listen, frem for at vælge en af de nyere annoncer. Ofte er priserne måske de samme, men hvis en sælger har haft et produkt på siden i et par måneder, vil de være mere tilbøjelige til at give dig en rabat, end én der lige har sat annoncen på.

Udover at de ældre annoncer typisk giver dig en billigere pris, er produkterne ofte også i bedre stand. Ofte er det møbler der måske står til opbevaring efter en flytning, som derfor ikke stadig står i stuen og bliver brugt. Eller det kan være en computer der for længst er blevet puttet i skuffen. Kort og godt, så er det altid en fordel at gå efter de gamle annoncer. 

Brug G porto som forhandlingsobjekt

G Porto er betegnelsen for fragt på Gul og Gratis. Der er et par forskellige leverandører man kan vælge imellem, og det er op til sælger og køber at blive enige om hvem der skal dække udgiften. G porto kan købes direkte på Gul og Gratis, og derfor er processen meget enkel. Så enkel, at det er fjollet at lade være med at bruge det til forhandlingen.

Tilbyd at betale fragten, hvis du lige får en ekstra ting med, eller et afslag i prisen på 50,- eller lignende. Typisk vil sælger acceptere dette, da det i mange tilfælde er en ubetydelig rabat. Dog kan det blive til mange penge, hvis du ofte handler på Gul og Gratis. Hvis du ikke ønsker at bruge G porto kan du potentielt set spare endnu mere. Tilbyd at dække fragten, men sørg for at købe nogle billigere pakkelabels end dem man kan få på Gul og Gratis – og herefter vil rabatten blot blive endnu bedre.