Din ynglings blog med alt mellem himmel og jord

Svejsning af plast – Viden om PE svejsning

banner

PE svejsning er en almen betegnelse, der dækker over svejsning af plast. Det er en metode, som efterhånden er blevet brugt i mange år, men som samtidig benyttes oftere og oftere. Mange industrivirksomheder og producenter har nemlig behov for PE svejsning.

Her får du en omgang grundlæggende viden om plastsvejsning, så du ved, hvornår du har brug for det; plus et par tips til at finde den helt rette svejser.

Plastsvejsning bliver vigtigere og vigtigere

I løbet af de seneste år er der kommet højere efterspørgsel efter svejsere som specialiserer sig i plast.

Det skyldes selvfølgelig, at flere dele af infrastrukturen består af plastprodukter. Ofte ses PE svejsning i forbindelse med vand- og gasrør, og særligt i forbindelse med vand er der mange industrivirksomheder, der har behov for en PE svejser.

Generelt er plast også billigere at bruge til mange ting, og det ved mange virksomheder godt. Derfor vælger de ofte plast frem for andre materialer, og det er med til at skabe behovet.

Hvem har brug for PE svejsning?

PE svejsning kan både indgå i små og store produkter. Det er sjældent, at privatpersoner har behov for plastsvejsning – det er primært erhvervskunder, der finder det relevant. Det skyldes deres særlige behov, samt at de måske ikke har en intern svejser som er certificeret inden for plast, hvorfor en ekspert må hyres udefra. Desuden har det offentlige også brug for PE svejsere til en række opgaver, så det er et andet eksempel.

Hvad kan man svejse i plast?

Hvis du som virksomhed skal have udført svejsning af noget i plast, så får du brug for en ekspert i PE svejsning. Det er sådan set kun fantasien, der sætter grænserne, men de mest almindelige ting, der svejses i plast, er emner som rør, beholdere og tanke. Der kan dog også være mange mindre ting, som også kan svejses på denne måde.

Metoder til plastsvejsning

Man kan bruge flere forskellige samlingsmetoder inden for plastsvejsning. Det er også en god grund til at snakke med en ekspert, så din virksomhed får den helt rette løsning.

Extrudersvejsning, varmluft plastsvejsning, elmuffesvejsning og højfrekvenssvejsning er nogle af de mest almindelige metoder. Der findes dog flere, og hver metode har sine egne fordele, alt efter hvad der skal svejses.

Find det rette firma

Det er vigtigt at finde det helt rette firma, som beskæftiger sig med plastsvejsning. Der er mange danske svejsere, men det er ikke dem alle, der fokuserer specifikt på PE svejsning. Når du finder en svejser, uanset om det er på nettet eller via anbefaling, så tjek om det er en af deres ydelser. Tjek også om de har et certifikat, og tal derefter sammen om den opgave, din virksomhed skal have løst.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *